Добринище – моето първо ски преживяване

Сред многото проекти и всекидневни задачки, докато се усетя и то взе, че се зададе краят на зимата и така за малко и тази година рискувах да изпусна подходящото време да се кача на ски и да пробвам какво е изживяването.

Но ето, че все пак успях. В Добринище.

Мислех си, че след цялото това движение в моето ежедневие, над което положих доста усилия, след всичките ми редовни упражнения и физическа подготовка, ще се кача на ските и ще полетя … нищо подобно! От момента, в който се пъхнах в тези огромни, странни и твърди скиорски обувки и след това надянах ските се чувствах така, сякаш имах ловкостта на слон, бързината на охлюв и грацията на мечка, но пък  ми беше много приятно!

First steps on ski

Първи ски стъпки

Нещото, което научих от първия си ски урок е тръгването. Спирането се оказа доста по-сложно, отколкото предполагах. Надявам се и до там да стигна … на втория урок. Сега поне имаше в какво или по-точно в кого да спирам.

А колкото до логистиката мога да препоръчам хотел Божена – зад автогарата – нов, добре поддържан, топли стаи, добри цени (25 лв. на човек на вечер със закуска). Освен това гостите на хотела могат да ползват фитнес, парна баня и малка сауна, включени в цената.

Hotel Bojena Dobrinishte

Хотел Божена – Добринище

Хотел Божена не разполага с ресторант, но пък от там ни насочиха и към една механа – Бабуч – добра храна, приятно обслужване, чудесно вино, бърз безжичен интернет … въобще добро място. Намира се близо до центъра, точно срещу добре известната Македонска кръчма. В Бабуч обстановката е също тъй приятна, но е някак по-уютно, а и цените са доста по-ниски. Много добро съчетание между качество, обслужване и цена.

Самото градче като цяло не е толкова симпатично като Банско, но си има и своите предимства, съчетавайки в себе си чист въздух, тишина, спокойствие и най-вече – близостта до Пирин планина и ски зоната.

И така – Добринище е добро място за активен зимен отдих и туризъм.Booking.com

Оценка на читателите: 5 / 5 (1 Оценки)
Оценете 

 

Ако тази статия Ви харесва, може да се включите в общата ФБ група и да споделяме заедно красотите на България. Запишете се и за нашия бюлетин и получавайте новата информация директно във Вашата електронна поща!

Публикувано в екскурзии и почивки. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *