Защо минералните басейни са полезни за здравето

Едни от най-предпочитаните места за забавление за малки и големи през топлите месеци от годината, са минералните басейни. Това обаче е много повече от време за почивка и приятно занимание във водата. Както плуването, така и самата структура на водата имат множество ползи за здравето.

Как минералните басейни могат да ви помогнат? Научете повече по темата от SPA хотел Русковец в следващите редове.

Кои са предимствата на минералните басейни?

Ползите от минералната вода са известни още от Древността. Те са се запазили до днес и този природен ресурс се използва за множество здравословни цели. Основните предимства, са:

 1. Обогатен състав
  Основно предимство е наличието на множество минерали в състава, сред които калций, калий, магнезий и други. Те са жизненоважни за организма и са известни с ползите за здравето. По време на престоя ви в басейна, съдържанието се абсорбира от организма през кожата и се усвоява.
 2. Възможност за намаляване на стреса, отпускане и релаксация
  Плуването, плавните и повтарящи се движения, както и дори стоенето само по себе си в такива условия, намалява кортизола, известен като хормон на стреса и повишава допамина – този на щастието. Това води до отпускане на цялото тяло, включително мускулите и ума.
 3. Добър тонус и енергия
  Водата има свойствата да зарежда положително. Освежаващите ѝ свойства, в комбинация с физическата активност по време на плуване и разгръщане на белите дробове, ще ви даде добър тонус.
 4. Подобряване на циркулацията на кръвта
  Тези места се характеризират с по-висока температура, която може да бъде равна или дори по-висока от тази на човешкото тяло. Това може да доведе до по-добра циркулация на кръвта и да подкрепи здравето на сърдечно-съдовата система.
 5. Подпомагане на заболявания на кожата
  Минералите имат свойствата да стимулират хидратацията, еластичността и регенерацията на кожата, което може да помогне не само за по-добър и сияен вид, но и за подобряване на редица състояния.
 6. Намаляване на болката при някои заболявания
  Може да подпомогне за намаляване на болката при заболявания, като артрит и ревматизъм, както и да намалят симптоми при астма и други.

Може да се насладите на приятен и полезен престой в някой от изворите в в известните балнео курорти, както и да се потопите в луксозната обстановка в спа хотели с минерална вода в България.

Къде може да се наслаждавате на минералните басейни целогодишно?

Има множество комплекси в различните зимни и летни курорти, на територията на които се помещават вътрешни и външни басейни за деца и възрастни, споделят от Ruskotevs.com.

Освен на приятна атмосфера, в хотелските комплекси ще се радвате на възможност за пълен релакс, луксозна база от стаи и апартаменти, както и гастрономическо изживяване в ресторантите и баровете към хотела.

Термалните SPA зони могат да ви заредят с тонус, енергия и да се справят с прекомерния стрес, така както и сесия при психотерапевт няма да успее!

Публикувано в разни. Постоянна връзка.

Моите книги

Още интересни маршрути до любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Поръчайте чрез тази форма! Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение тук.


Запишете се

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия бюлетин с новини и допълнителна информация директно във Вашата електронна поща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *