Национален пролетен турнир по информационни технологии – Велико Търново 2013

На 27 април 2013 година във Велико Търново се проведе национално състезание по информационни технологии, организирано за трета поредна година от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Турнирът даде шанс на ученици от цялата страна да покажат на какво са способни и да получат адекватна оценка на своите знания и постижения.

По регламент участниците в конкурса трябваше да представят завършени ИТ проекти по време на провеждане на състезанието. Единственото условие за участие беше записаните проекти да не са награждавани на други национални състезания или олимпиади. По време на състезанието бяха представени 8 от регистрираните 11 проекта.

Имах удоволствието лично да присъствам по време на провеждане на състезанието, затова тук споделям личните си впечатления.

Като цяло считам, че този ИТ конкурс, а и други подобни със същата насоченост и аудитория, беше много полезен за всеки от участниците, тъй като те получиха:

  • поле за изява;
  • възможност всеки представил се ученик да сравни общото ниво на участниците и своето лично спрямо общото;
  • възможност за запознаване с нови хора от същата професионална област;
  • научаване на нови знания;
  • мотивация за учене и за разработване на нови и още по-интересни бъдещи проекти.

Журито на конкурса, председателствано от доц. Златко Върбанов и състоящо се от трима преподаватели и двама от най-изявените студенти по Компютърни науки във Великотърновския университет, беше много добронамерено и даваше ценни насоки и препоръки на участниците.

Трите най-добри проекта бяха наградени с материални награди, благодарение на спонсора на конкурса Експерта ООД.

Пожелавам на организаторите да превърнат конкурса в традиция, да успеят да привлекат в бъдещите му издания повече участници, да го популяризират и превърнат в престижно за участие състезание по информационни технологии! Конкурси като този трябва да има повече!

Ако тази статия Ви харесва, може да се включите в общата ФБ група и да споделяме заедно красотите на България. Запишете се и за нашия бюлетин и получавайте новата информация директно във Вашата електронна поща!

Публикувано в разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *