Непознатата Понор планина

Съвсем наскоро излезе нов пътеводител, посветен на забележителностите в Понор планина, дял от Западна Стара планина. Освен информация за малко познати любопитни места, в него ще намерите чудесни идеи за разходка до обзорни върхове, водопади, стари църкви. Ще научите историята на планината и откъде идва нейното име. Ще разберете и коя е най-дълбоката пещера в България.

Книга: Понор планина: забележителности
Понор планина: забележителности

Лично аз намерих в книгата идеи за няколко панорамни върха, които да включа в плановете си през годината. Беше ми любопитно да разбера кои са границите на Понор планина и кое е било най-голямото селище в нея преди да се построи ЖП линията в Искърското дефиле. Научих също, че село Понор освен името няма нищо общо с планината.

Хареса ми това, че от една страна информацията за планината е представена накратко и обективно, като в същото време на много места в текста струи особена симпатия и привързаност към целия район.

Някои от забележителностите в пътеводителя вече съм посещавала. Сред тях са любимият ми водопад Добравишка Златна Скакля, скалният феномен Столо, Искрецкият манастир, Вазовата екопътека. С други тепърва ще се запознавам 🙂 .

Книгата е издадена от местното Туристическо дружество „ПОНОРИЯ“. Може да я поръчате онлайн тук. Също така, единични бройки са оставени и локално на няколко места, откъдето можете да купите и офлайн. Пълен списък с тези места ще намерите на линка. 100% от събраните средства ще отидат за инициативите на дружеството в Понор планина, част от които включват така важните дейности по маркиране и почистване на туристическите пътеки.

Публикувано в ревю. Постоянна връзка.

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия youtube канал с кратки видео разкази от места в България. >>> Линк към Друми в думи в youtube.


Още интересни маршрути до красиви и любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Повече информация.

Може да поръчате тук

Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение.


Day trips from Sofia.

Visit some of the most beautiful places in Bulgaria via organized daily tours supported by the biggest Bulgarian provider for day tours from Sofia.

See here!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *