Още от туризъм

Страница с още ресурси за туризъм и пътешествия в България (а и не само), от които човек може да почерпи идеи и вдъхновение, или пък да намери необходимата му информация – за подготовка на следващото пътешествие или просто от любопитство.

Водопади в България
Най-добрият пътеводител за водопадите в България. Има и печатно издание с невероятни фотографии и изключително точна информация за всеки един от описаните водопади. Няма да е пресилено, ако изтъкна, че това е моята настолна книга. Откакто излезе книгата, посетихме немалко от описаните в нея водопади, но остават още немалко.

Къщи и вили за гости на село
Полезна информация за селски туризъм и места за настаняване.

Разходка до Бузлуджа
Монументът Бузлуджа е сред най-интересните изоставени паметници в България. Всяка година той привлича стотици фотографи и търсачи на приключения. На времето го посещавахме почти всяка година, а сега е сред топ атракциите в България.

Списание Българка
Списанието на българите по света, пътуващи по безкрайните полета на креативността, смелите мечти и промените. Както самият екип, стоящ за медията споделя, тяхна мисия е „да помагат в припомнянето и възстановяването на българската реалност по начин, който изгражда едно по-пълноценно и здраво общество.“

Странник.Бг
Маршрутният каталог на забележителностите в нашата страна. Много богат източник на информация. Не мога да се сетя за някой посетен от мен обект, който да не е бил вече споменат в Странник.

Andrey Andreev
Това е без съмнение един от най-добрите и утвърдени с времето сайтове за пътешествия и красиви фотографии в българския уеб, сайт, от който съм черпила както информация, така и вдъхновение, сайт, който ми е бил за пример. Ще си позволя да изтъкна една не толкова малка подробност – въпреки, че в името и бранда са имената на Андрей, не малка част от заслугите за достиженията на сайта се падат на неговата половинка Мария, отговорна за текстовете (Андрей, извини ме, но нямаше как да го скрия 🙂 ).

И още нещо – до скоро си мислех, че Андрей само снима, а предимно Мими пише. Е, оказа се, че не е така. Ако ви е любопитно как се прави блог – ето вижте.

Follow the Sisters
Блог, създаден от сестрите Нина и Ели, в който те споделят своите приключения и размисли за любимата България, за държавите, които посещават, за преживяванията си, за любимите си продукти и заведения и от време на време за социално значими теми, като упорито избягват политическите. Повечето статии в блога са на английски, но има и доста публикации на български език.

Peika.bg
Безспорен лидер сред българските сайтове за туризъм и пътешествия. Сайт с много информация и идеи за интересни места и събития както в България, така и в чужбина.

Sunrising Life
Сайт за пътешествия, фотография и здравословен начин на живот на Вики и Пепи – двама млади и ентусиазирани хора, влюбени не само един в друг, но и в живота, пътешествията и приключенията. Сайтът е двуезичен – на български и английски.

Time 2 Travel
Блог за туризъм и пътешествия на Юлия – по образование археолог, а по призвание – запален турист и пътешественик, който винаги играе ролята на екскурзовод в компанията.

Travellingbuzz.com
Блог за приключения в България и Европа на английски на Мария и Краси, които чрез блога успешно показват, че светът е пълен с приключения и че също така пътешествията са достъпни за всеки, стига той или тя да има желание за пътуване.

Sunshine.bg
Блог за пътешествия на Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател.