Топ 5 екопътеки, които си струва да посетите – съвети от Екстрем Спорт

България е красива страна, която завладява със своя магнетизъм и живописна природа. Определя се като любима туристическа дестинация за чужденци и местни, защото предлага отлични условия за почивка и практикуване на различни по вид дейности на открито – трекинг, алпинизъм, екстремни спортове и др. Нейната красота е величествена, а морските и планински курорти на територията на страната ни дават възможност за развитието на доста видове туризъм.

Почитателите на трекинга и преходите могат да се насладят на любимото си хоби, отправяйки се на туристически поход в Стара планина, Рила или Родопи, където има редица маршрути за обхождане. Заобиколени от гъста гора, спираща дъха природа и уникални забележителности, туристите изживяват истинско удоволствие за сетивата и за душата.

Какви са ползите от практикуването на планински туризъм

Той е любимо хоби за мнозина, защото се свързва с рекреация и отдих. Без значение дали става дума за изкачване на планина, или за лек преход тип разходка, и в двата случая говорим за трекинг в балкан, с определено ниво на натоварване.

Кои са 5-те екопътеки, които всеки трябва да посети

Красотата на България е пословична. Всяка една планина, градче и селце са магични по своему, като определено си струва да видим колкото се може повече места и забележителности. Ако сме почитатели на преходите в планината и трекинг дейностите, можем да утолим жаждата си за приключения, посещавайки следните 5 екопътеки, определени за най-интересни и живописни:

  • „Бяла река“ – намира се в Стара планина, а преходът отнема около 2 часа;
  • „Крушунски водопади“ – екопътеката може да бъде открита на 34 км от град Ловеч и една от най-впечатляващите в страната ни;
  • „Струилица-Калето-Лъката“ – локацията ѝ е в Родопите, в близост до град Девин;
  • Панорамна пътека „Бистрица-Железница“ – намира се до град София и е една от най-често посещаваните за трекинг;
  • „Под пръските на водопада“ – започва от Тетевен и е с дължина 4 км.

Практикуването на трекинг в планината е супер начин да забравим за проблемите, да прекараме малко време далеч от модерния живот и от суетата на забързаното ежедневие. Планинските преходи са от голяма полза и за физическото ни здраве, което, както всички знаем, е изложено на сериозен риск в 21-ви век.

Къде да открием надеждна екипировка за хайкинг

В онлайн магазин Екстрем Спорт ще откриете екипировка за трекинг и преход в планината, която се предлага с най-високо качество и в много голямо разнообразие. Надеждност, удобство и практичност – по време на хайкинг е важно да ги имаме на разположение, за да се насладим максимално на любимите си дейности на открито.

Съдържанието на статията е спонсорирано и представя възгледите на автора Екстрем Спорт.

Публикувано в разни. Постоянна връзка.

Моите книги

Още интересни маршрути до любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Поръчайте чрез тази форма! Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение тук.


Запишете се

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия бюлетин с новини и допълнителна информация директно във Вашата електронна поща!