Интересни близки дестинации за екскурзия с автобус

Въпреки че екскурзията с автобус може да отнеме повече време, заради по-дългия път, това е много чест избор сред хората. Такова пътешествие дава възможност за повече разглеждане по време на пътуването, което е търсено усещане от много приключенци. За щастие, има множество интересни и близки дестинации из Европа, които позволяват тази опция.

Къде можем да планираме екскурзия в автобус?

Нека разгледаме интересните дестинации в чужбина, до които можем да отидем на екскурзия с автобус от България:

1. Гърция

Едно от най-търсените места за екскурзия с автобус сред сънародниците ни е южната ни съседка Гърция. Страната се слави с множество интересни исторически забележителности, както и невероятни острови, на които можем да се насладим. Един от най-предпочитаните към момента е Закинтос. Освен красивите плажове, които се намират там, островът е пълен с множество природни забележителности, като паркове и пещери, които със сигурност ще ви впечатлят. На тази територия са разположени и интересни музеи, като Византийският, Римското имение и много други. Едно такова пътуване може да ви отведе до изключително интересни местонахождения, като храма на Дионисий, който се смята за покровител на острова.

2. Турция

Турция е друга много често избирана дестинация за екскурзия с автобус. Без значение дали искате да разгледате невероятния Истанбул, или търсите подходящо място за почивка, като Кушадасъ, то тази страна определено има какво да предложи на посетителите си. Невероятните исторически, културни и архитектурни паметници, които се срещат по тези територии, не спират да привличат туристи през цялата година. Топкапъ, Синята джамия, Света София са само малка част от Истанбул, които със сигурност ще ви впечатлят. Не пропускайте да опитате турското кафе и чай по време да престоя си, тъй като тези напитки са сред символите на културата в страната от векове. Добавете локум или баклава, за да завършите подобавощо гастронимическото си пътуване.

3. Дания

Дания е една от най-красивите страни в Европа, в която са концентрирани много запомнящи се места, показващи дълга история и изобилие от великолепни природни пейзажи. Тази държава се е превърнала в истински символ на чистота и красота. Яркозелена растителност, лазурно-синьо небе, цветни къщи, червени керемидени покриви, Дания винаги е привличала туристи с тях, а многобройните атракции правят тази дестинация още по-привлекателна за своите гости. Ето защо, всеки би намерил какво да види тук. Историческите забележителности по тези територии са многобройни. Сред тях са викингски крепости, катедрали, замъци, базилики, декорирани в различни стилове на архитектура, присъщи на тяхната епоха.

автобусни екскурзии

Снимка от Freepik.

4. Хърватия

Друга удобна за пътуване с автобус дестинация, до която може да си направите екскурзия, е Хърватия. Всички забележителности на страната са пълни с атрактивен чар, независимо дали става дума за изумрудените плажове на Адриатическо море, или за архитектурни паметници. Дубровник е един от най-честите избори на голяма част от туристите. Освен с красивите си брегови ивици, този град е известен и с Княжеския дворец, който впечатлява с невероятна архитектура. До 15-ти век, мястото е било резиденцията на местните владетели.

5. Албания

Албания също е една от предпочитаните държави за екскурзия с автобус, тъй като е удобно разположена спрямо нашата държава. Най-често пътешествията включват градовете Дуръс,Тирана, Круя и Струга. В първия от тях е разположен забележителен амфитеатър, които се смята за туристическия център на страната. Разходки из главните булеварди и площади на тези градове, ще ви потопят в местната култура, която със сигурност има какво да покаже на всеки посетител.

6. Сърбия

Сърбия е чест избор за екскурзия с автобус, тъй като е съвсем близо до нас. Освен до нейната съвременна столица, Белград, в която има множество интересни забележителности за посещение, е добре да посетите и старата – Крушавец. Панорамна разходка ще ви разходи из паркове и църкви, до които без съмнение ще ви е интересно да се докоснете. Природните феномени на страната, пирамидите в Дяволския град, също са място, което не трябва да пропускате да разгледате. Друг град, заслужаващ вашето внимание, е Пирот, чиято крепост не спира да привлича туристи целогодишно. Отдайте се и на пазаруване на известния Пиротски пазар, където ще може да откриете интересни местни продукти, които да вземете у дома за спомен.

7. Румъния

Една от най-често предпочитаните екскурзии с автобус е тази, до световноизвестния замък на граф Дракула в Трансилвания. Тази локация не спира да привлича тълпи от туристи целогодишно от дълго време, и може би е една от най-значимите за целия туризъм в страната. Причината за това е най-вече мистичността на мястото. В страната има още много интересни исторически места, като замъка Хуняди в град Хунедоара, който е в изключително интересен готически стил.

До която и от изброените дестинации да предпочетете да се отправите за екскурзия с автобус, няма да съжалявате. Подобно пътешествие ви дава възможността да преминете през много повече градове, което за любителите на приключения е изключително добро попадение.

За какво да внимавате?

Туроператор Boiana-mg.bg предупреждава винаги да проверявате наличността на лиценз за фирмата, на която сте избрали да доверите пътуването си. Разучавайте добре цялостната програма, която ви се предлага, както и всичко, което е включено в пакетната цена, за да може правилно да предвидите своя бюджет.

Публикувано в свят голям. Постоянна връзка.

Моите книги

Още интересни маршрути до любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Поръчайте чрез тази форма! Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение тук.


Запишете се

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия бюлетин с новини и допълнителна информация директно във Вашата електронна поща!