За мен и блога

Благодаря Ви, че сте тук и се радвам, че искате да научите повече за мен и блога!

Казвам се Елена Иванова, но почти всички ми казват Ели. По образование съм математик, по професия – програмист, а по дух – запален турист, макар и аматьор. Много обичам да ходя насам-натам. В последно време открих и преоткрих немалко хубави местенца тук в България. Имаме наистина прекрасна природа и интересни места, въпреки проблемите.

Завърших математика в СУ „Св. Климент Охридски“, след това известно време работих като научен сътрудник в направление Информационни и комуникационни науки и технологии към един от институтите на БАН. През годините ми в БАН имах щастието да участвам в интересни и различни проекти, както български, така и международни. Отдавна вече не съм в БАН, но интересът ми към „рисърча“ не се е променил. Сега се занимавам с разнообразни проекти, свързани с уеб, и управлявам малка фирма.

Харесвам автентичните места, били те природни забележителности или исторически обекти, запазили се „от време оно“ без много чужда намеса, защото са ми интересни и любопитни. Възхищавам се на творенията на природата – водопади, реки, езера, планини, скални образувания. Много места могат да накарат човек да затаи дъх пред естествената им красота. Също така ми е интересно, когато мога да се докосна до нещо съществувало преди страшно много години.

Тези прекрасни места са нещо много различно от бетона и градската среда, в която живея и допира с автентичното прави ежедневието ми по-различно, определено спомага за намаляване на стреса, а освен това е свързано с много движение, което умножава споменатите ефекти.

Създадох този блог с едно основно намерение – да давам полезна и качествена информация за местата в България, които посещавам. Описвам ги така, както съм ги видяла през моите очи. Освен това се опитвам да предложа интересни идеи за разходки и екскурзии. И последно, но не по значение, ми се иска да популяризирам, с каквото мога, многото красиви места в България.

Съдържанието в блога – текстове и фотографии – е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение от страна на Друми в думи е забранено.