Месецът на един травъл блогър

Този октомври беше изключително наситен на събития и впечатленията за мен. Всяко от събитията беше свързано с някакво вълнуващо пътуване. Благодарение на тези събития видях много места, запознах се с интересни хора, преодолях предизвикателства. Тук реших да споделя информация за всяко от събитията.

В скалите на Баджалията - тракийско светилище

В скалите на Баджалията – тракийско светилище

Блогърска конференция в Банско

Първото от серията събития, в които участвах през октомври беше добър старт на месеца – блогърска (не)конференция в Банско – Bloggers on Top 2018. Тя се проведе на 5, 6 и 7 октомври. В конференцията взеха участие над 20 български и чуждестранни блогъри. Форматът на конференцията беше неформален.

В уводната сесия участниците определиха темите за обсъждане и се разделиха на две дискусионни групи. Във всяка от групите се проведоха отделни сесии по всяка от набелязаните теми. Сесиите в двата потока от участници се провеждаха паралелно и в края на всяка сесия имаше кратка почивка, през която участниците имаха възможност да сменят групата си в зависимост от своя интерес.

В Банско на фона на Пирина

В Банско на фона на Пирина

Беше нещо като обмяна на опит (и тънкости). Аз лично научих няколко нови неща, свързани с отделни аспекти на блогърството. Най-ценно от всичко бяха реалните контакти между участниците.

Представяне на Празника на Царибродската сушеница

На 12 октомври присъствах на представянето на тазгодишните празници на Царибродската сушеница. Това е панаир на традиционните и чисти храни, провеждан в град Димитровград в Западните покрайнини. На представянето имах възможността да опитам сушеница – домашно приготвено пушено свинско месо – от няколко производителя, всичко беше много вкусно.

Царибродската сушеница

Царибродската сушеница

Тази година панаирът ще се проведе между 16 и 20 ноември, като кулминацията ще бъде на 17 ноември. Предишната вечер в центъра на Димитровград ще има музикална програма с участието на сръбската звезда Весна Змиянац.

Прес трип по Източното поречие на Дунав

В периода 14-16 октомври участвах в опознавателен тур по източното поречие на река Дунав в Румъния и България. Пътуването започна и завърши в Русе и бе осъществено в рамките на проект „Екотуризъм по Дунав“ (Danube Ecotourism), изпълняван по трансграничната програма Румъния – България.

Крепост Енисала

Крепост Енисала

За три дни по време на пътуването групата ни посети 8 забележителни места и в движение се запозна с още няколко. Пейзажите се допълваха от пъстрите есенни багри. Времето не стигна да видим всичко интересно по маршрута. Местата описах в тази обзорна статия, а на онези от тях, които ми направиха най-силно впечатление – град Констанца, крепост Енисала, скално светилище Баджалията – отделих специално внимание в отделни публикации. За повече информация, следвайте връзките!

Туристическо рали на Дачия

Кулминация на месеца беше участието ми във второто издание на туристическото рали за журналисти – Dacia Touristic Rally, което беше перфектно организирано от Dacia България в партньорство със Safety Driving Academy. Ралито се състоя на 25 и 26 октомври и в него взеха участие над 15 български журналисти и блогъри.

Участниците бяха разделени в отбори по трима и бяха екипирани с автомобил от гамата на Дачия. Целта на състезанието беше да се планира и измине оптимален маршрут, минаващ през най-много от предварително определени места на територията на страната и в същото време да се спазват всички правила за движение по пътищата. Всяко посетено място носеше определен брой точки като победител бе отборът, събрал най-голям брой.

Нашият дамски отбор в ралито на Дачия

Нашият дамски отбор в ралито на Дачия

Аз бях шофьор на отбор – истинско предизвикателство за мен. Нашият екип беше изцяло дамски – моя милост на волана, заедно с Венета Николова от Пътешествия без край и Мария Стоянова от Travellingbuzz, които се грижеха за навигацията и снимките на обектите. За двата дни изминахме около 600 километра и посетихме 12 места:

Като цяло, организаторите от Дачия България бяха избрали по-малко популярни места в България, което направи състезанието в Dacia Touristic Rally още по-интересно.

Нашият ентусиазиран отбор

Нашият ентусиазиран отбор

Е, не успяхме да се качим на почетната стълбица, но за финал – получихме специалната награда за най-добра снимка от ралито лично от осемкратния шампион в българския рали шампионат Димитър Илиев.

Снимката с награда

Снимката с награда

Изживяването беше страхотно – пълно с предизвикателства, интересни места, красиви есенни пейзажи и невероятно много емоции.

Публикувано в събития, травъл блогър. Постоянна връзка.

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия youtube канал с кратки видео разкази от места в България. >>> Линк към Друми в думи в youtube.


Още интересни маршрути до красиви и любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Повече информация.

Може да поръчате тук

Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение.


Day trips from Sofia.

Visit some of the most beautiful places in Bulgaria via organized daily tours supported by the biggest Bulgarian provider for day tours from Sofia.

See here!


1 Коментар към Месецът на един травъл блогър

  1. Браво!
    … всякакви други и още думи са излишни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *