Месецът на един травъл блогър

Този октомври беше изключително наситен на събития и впечатленията за мен. Всяко от събитията беше свързано с някакво вълнуващо пътуване. Благодарение на тези събития видях много места, запознах се с интересни хора, преодолях предизвикателства. Тук реших да споделя информация за всяко от събитията.

В скалите на Баджалията - тракийско светилище

В скалите на Баджалията – тракийско светилище

Блогърска конференция в Банско

Първото от серията събития, в които участвах през октомври беше добър старт на месеца – блогърска (не)конференция в Банско – Bloggers on Top 2018. Тя се проведе на 5, 6 и 7 октомври. В конференцията взеха участие над 20 български и чуждестранни блогъри. Форматът на конференцията беше неформален.

В уводната сесия участниците определиха темите за обсъждане и се разделиха на две дискусионни групи. Във всяка от групите се проведоха отделни сесии по всяка от набелязаните теми. Сесиите в двата потока от участници се провеждаха паралелно и в края на всяка сесия имаше кратка почивка, през която участниците имаха възможност да сменят групата си в зависимост от своя интерес.

В Банско на фона на Пирина

В Банско на фона на Пирина

Беше нещо като обмяна на опит (и тънкости). Аз лично научих няколко нови неща, свързани с отделни аспекти на блогърството. Най-ценно от всичко бяха реалните контакти между участниците.

Представяне на Празника на Царибродската сушеница

На 12 октомври присъствах на представянето на тазгодишните празници на Царибродската сушеница. Това е панаир на традиционните и чисти храни, провеждан в град Димитровград в Западните покрайнини. На представянето имах възможността да опитам сушеница – домашно приготвено пушено свинско месо – от няколко производителя, всичко беше много вкусно.

Царибродската сушеница

Царибродската сушеница

Тази година панаирът ще се проведе между 16 и 20 ноември, като кулминацията ще бъде на 17 ноември. Предишната вечер в центъра на Димитровград ще има музикална програма с участието на сръбската звезда Весна Змиянац.

Прес трип по Източното поречие на Дунав

В периода 14-16 октомври участвах в опознавателен тур по източното поречие на река Дунав в Румъния и България. Пътуването започна и завърши в Русе и бе осъществено в рамките на проект „Екотуризъм по Дунав“ (Danube Ecotourism), изпълняван по трансграничната програма Румъния – България.

Крепост Енисала

Крепост Енисала

За три дни по време на пътуването групата ни посети 8 забележителни места и в движение се запозна с още няколко. Пейзажите се допълваха от пъстрите есенни багри. Времето не стигна да видим всичко интересно по маршрута. Местата описах в тази обзорна статия, а на онези от тях, които ми направиха най-силно впечатление – град Констанца, крепост Енисала, скално светилище Баджалията – отделих специално внимание в отделни публикации. За повече информация, следвайте връзките!

Туристическо рали на Дачия

Кулминация на месеца беше участието ми във второто издание на туристическото рали за журналисти – Dacia Touristic Rally, което беше перфектно организирано от Dacia България в партньорство със Safety Driving Academy. Ралито се състоя на 25 и 26 октомври и в него взеха участие над 15 български журналисти и блогъри.

Участниците бяха разделени в отбори по трима и бяха екипирани с автомобил от гамата на Дачия. Целта на състезанието беше да се планира и измине оптимален маршрут, минаващ през най-много от предварително определени места на територията на страната и в същото време да се спазват всички правила за движение по пътищата. Всяко посетено място носеше определен брой точки като победител бе отборът, събрал най-голям брой.

Нашият дамски отбор в ралито на Дачия

Нашият дамски отбор в ралито на Дачия

Аз бях шофьор на отбор – истинско предизвикателство за мен. Нашият екип беше изцяло дамски – моя милост на волана, заедно с Венета Николова от Пътешествия без край и Мария Стоянова от Travellingbuzz, които се грижеха за навигацията и снимките на обектите. За двата дни изминахме около 600 километра и посетихме 12 места:

Като цяло, организаторите от Дачия България бяха избрали по-малко популярни места в България, което направи състезанието в Dacia Touristic Rally още по-интересно.

Нашият ентусиазиран отбор

Нашият ентусиазиран отбор

Е, не успяхме да се качим на почетната стълбица, но за финал – получихме специалната награда за най-добра снимка от ралито лично от осемкратния шампион в българския рали шампионат Димитър Илиев.

Снимката с награда

Снимката с награда

Изживяването беше страхотно – пълно с предизвикателства, интересни места, красиви есенни пейзажи и невероятно много емоции.

Публикувано в събития, травъл блогър. Постоянна връзка.

Моите книги

Още интересни маршрути до любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Поръчайте чрез тази форма! Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение тук.


Запишете се

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия бюлетин с новини и допълнителна информация директно във Вашата електронна поща!

1 Коментар към Месецът на един травъл блогър

  1. Браво!
    … всякакви други и още думи са излишни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *