Първият български чат в Twitter, посветен на пътешествията в България

Вчера, 29.11.2015, се проведе първият български чат в Twitter, посветен на пътешествията в България. Беше отправена покана към всички, които имат присъствие в Twitter и интерес към по-малко популярните забележителности в България.

Twitter чат #exploreBulgaria

Twitter чат #exploreBulgaria

Чатът беше организиран от Мария, травъл блогър и собственик на сайта TravellingBuzz.com. Благодарение на Мария имах удоволствието не само да стана част от чата, но и да бъда заедно с нея символичен домакин.

Що е то туитър чат

Чатът в Twitter представлява дискусия между група Twitter потребители в реално време по избрана тема, като се използва определен хаштаг (#). Началният час на дискусията и конкретната тема се определят и разгласяват предварително. Дискусията се води от един или няколко модератора (домакини), които задават няколко въпроса в определен ред, на които останалите участници в дискусията отговарят.

Целта на Twitter чатовете е да се свържат хора с близки интереси, които да обменят полезна информция. Всеки Twitter чат може да се разглежда и като нетуъркинг събитие.

Как да се включите

За да се включите успешно в някой Twitter чат:

  • влезте в Twitter в обявеното за начален час на чата;
  • напишете в търсачката свързания с чата хаштаг, напр. #exploreBulgaria;
  • кликнете на таба “Live” и следете в реално време постовете на чата;
  • включете се активно в дискусията, като отговаряте на въпросите на домакина (или домакините), ретуитвате и отговаряте на въпроси на другите участници в чата;
  • забавлявайте се.

ВАЖНО: за да могат всички участници в чата да следят вашите туити, непременно използвайте хаштага на чата – в нашия случай #exploreBulgaria.

Темата на първия български чат в Twitter

Темата на първия български чат в Twitter, посветен на пътешествията в България, беше „Малко известни забележителни места в България“. В рамките на чата бяха зададени 5 въпроса, свързани с темата, на които участниците отговориха и споделиха впечатления. Хаштагът на дискусията беше #exploreBulgaria.

Резултатите

Освен интересната дискусия  и невероятната атмосфера, която се получи между участниците, в този чат се включиха над 20 редовни потребители на Twitter (без да се броят харесванията), които споделиха информация и лични впечатления за над 30 забележителни места в България.

По идея на @oba4e, един от най-активните и интересни акаунти в българската част на Twitter , поместих цялата дискусия #exploreBulgaria.


Публикувано в травъл блогър. Постоянна връзка.

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия youtube канал с кратки видео разкази от места в България. >>> Линк към Друми в думи в youtube.


Още интересни маршрути до красиви и любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Повече информация.

Може да поръчате тук

Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение.


Day trips from Sofia.

Visit some of the most beautiful places in Bulgaria via organized daily tours supported by the biggest Bulgarian provider for day tours from Sofia.

See here!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *