Първият български чат в Twitter, посветен на пътешествията в България

Вчера, 29.11.2015, се проведе първият български чат в Twitter, посветен на пътешествията в България. Беше отправена покана към всички, които имат присъствие в Twitter и интерес към по-малко популярните забележителности в България.

Twitter чат #exploreBulgaria

Twitter чат #exploreBulgaria

Чатът беше организиран от Мария, травъл блогър и собственик на сайта TravellingBuzz.com. Благодарение на Мария имах удоволствието не само да стана част от чата, но и да бъда заедно с нея символичен домакин.

Що е то туитър чат

Чатът в Twitter представлява дискусия между група Twitter потребители в реално време по избрана тема, като се използва определен хаштаг (#). Началният час на дискусията и конкретната тема се определят и разгласяват предварително. Дискусията се води от един или няколко модератора (домакини), които задават няколко въпроса в определен ред, на които останалите участници в дискусията отговарят.

Целта на Twitter чатовете е да се свържат хора с близки интереси, които да обменят полезна информция. Всеки Twitter чат може да се разглежда и като нетуъркинг събитие.

Как да се включите

За да се включите успешно в някой Twitter чат:

  • влезте в Twitter в обявеното за начален час на чата;
  • напишете в търсачката свързания с чата хаштаг, напр. #exploreBulgaria;
  • кликнете на таба “Live” и следете в реално време постовете на чата;
  • включете се активно в дискусията, като отговаряте на въпросите на домакина (или домакините), ретуитвате и отговаряте на въпроси на другите участници в чата;
  • забавлявайте се.

ВАЖНО: за да могат всички участници в чата да следят вашите туити, непременно използвайте хаштага на чата – в нашия случай #exploreBulgaria.

Темата на първия български чат в Twitter

Темата на първия български чат в Twitter, посветен на пътешествията в България, беше „Малко известни забележителни места в България“. В рамките на чата бяха зададени 5 въпроса, свързани с темата, на които участниците отговориха и споделиха впечатления. Хаштагът на дискусията беше #exploreBulgaria.

Резултатите

Освен интересната дискусия  и невероятната атмосфера, която се получи между участниците, в този чат се включиха над 20 редовни потребители на Twitter (без да се броят харесванията), които споделиха информация и лични впечатления за над 30 забележителни места в България.

По идея на @oba4e, един от най-активните и интересни акаунти в българската част на Twitter , поместих цялата дискусия #exploreBulgaria.


Публикувано в травъл блогър. Постоянна връзка.

Моите книги

Още интересни маршрути до любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Поръчайте чрез тази форма! Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение тук.


Запишете се

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия бюлетин с новини и допълнителна информация директно във Вашата електронна поща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *