Къща за гости Наш дом в Каварна – нашият дом по време на отпуската

Това лято избрахме да прекараме лятната си отпуска в Каварна. Години наред изкарвахме почивката на бунгала край устието на река Камчия, но този път искахме да разнообразим. Познавахме района на Каварна от други наши посещения, които до този момент бяха по-скоро като екскурзии. Сега решихме да го пробваме и като място за почивка.

Къща за гости Наш дом
Къща за гости Наш дом

Прекарахме си много добре. Плажувахме си на воля на живописния плаж Болата, карахме каяци около нос Калиакра, посетихме някои от любимите си места, а наш дом за цялото това време беше Къща за гости Наш дом.

Къща за гости Наш дом в Каварна
Къща за гости Наш дом в Каварна

Защо Каварна

Като цяло Северното Черноморие е по-спокойно и много по-слабо застроено и бетонирано от Южното. Затова отсядаме там в последните близо 10 години. Освен спокойствието, което търсим, обичаме да посещаваме плажове, които не са затиснати от огромни бетонни комплекси.

Каварна е едно такова място – тихо и спокойно. Много близо до градчето се намира един от най-живописните плажове по нашето Черноморие – Болата. Също така, недалеч от Каварна могат да се видят още много интересни и красиви места. Близкото село Българево, което е на път към плаж Болата и нос Калиакра, е известно със сладките си и сочни пъпеши. Сладките местни домати също не са за изпускане. В допълнение, цените в Каварна са разумни – и за нощувка, и за хапване.

Къща за гости Наш дом - градината
Къща за гости Наш дом – градината

Къща за гости Наш дом

Както вече стана дума, по време на лятната отпуска в Каварна тази година, отседнахме в Къща за гости Наш дом. Тя се намира на панорамно място с изглед към морето, място с простор. Наоколо няма високи сгради, които да затискат.

Къща за гости Наш дом
Къща за гости Наш дом

В уютните стаи си има всички необходими удобства.

Къща за гости Наш дом
Къща за гости Наш дом

Основно място в къщата заема зеления двор с цветя, маси и пейки, където човек да разпусне след плажа на по кафе или бира.

Къща за гости Наш дом - градината
Къща за гости Наш дом – градината

В къщата има оборудван кухненски кът, ако някой иска да си приготви нещо за хапване.

Къща за гости Наш дом работи целогодишно, а цените са атрактивни. Повече информация ще намерите на сайта на къщата.

Къща за гости Наш дом
Къща за гости Наш дом

Недалеч от Каварна могат да се видят изключително красиви места. За някои от тях вече съм разказвала – нос Калиакра, Яйлата до Камен бряг, Дупката, Ашалъка и скалната арка в Тюленово. Това привлича фотографи през цялата година. Освен това, скалистите брегове край Каварна са убежище на много птици, което пък ги прави примамливи за орнитолозите и за всички, които обичат да наблюдават птици. Да не забравяме и Джулая, който също събира доста хора край Каварна.

Къща за гости Наш дом и Каварна
Къща за гости Наш дом и Каварна

В заключение, ако за лятната си (и не само лятна) почивка търсите спокойствие и красиви морски гледки, имайте предвид Каварна и Къща за гости Наш дом!

Публикувано в ревю с етикети . Постоянна връзка.

Моите книги

Още интересни маршрути до любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Поръчайте чрез тази форма! Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение тук.


Запишете се

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия бюлетин с новини и допълнителна информация директно във Вашата електронна поща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *