Армаганъ с автентична българска носия

Когато нещо те грабне от първия поглед, просто знаеш, че е точно за теб. За последно ми се случи, когато видях стилната чанта с носия от трънския край – едновременно модерна и в същото време в тясна връзка със стари български традиции.

Армаган с народна носия
Армаган с народна носия

В редовете по-долу искам да ви споделя впечатленията си от един армаган, който получих наскоро от Армаганъ – дизайнерска дамска чанта с автентична българска носия. Ако вече познавате блога ми, вероятно сте забелязали, че много рядко си позволявам да правя ревю и промоция на продукти. Затова пък, щом го правя, значи съм истински впечатлена от съответния продукт.

В случая, става въпрос за много красива дамска чанта. Тя е ръчно изработена, шита е основно от деним и основен акцент в нея е женска носия от район в България. Чантата е снабдена с мека памучна подплата и множество джобове. Освен носията, чантата е декорирана с цветя, бродерия, копчета – всички те премерени и на място, с което придават същинска арт визия.

Първото ми впечатление от чантата беше нейният завладяващ външен вид, централно място в който заемат формата и декорациите. Второто впечатление дойде, когато прехвърлих нещата от старата си чанта и установих, че мога да побера още три пъти повече вещи в новата 🙂 . Макар че събра наистина много, чантата се оказа доста лека. Състои се от голямо основно пространство и доста джобове, които да поддържат в ред и лесни за намиране по-дребните вещи.

В допълнение, светлия цвят на чантата позволява тя да се комбинира добре с дрехи в различни цветове. Чантата съчетава красивото с практичното. Ако перифразирам известната поговорка, отнасяща се за хора, че „по дрехите посрещат, по ума изпращат“, в подобно сказание за разни неща, бих казала „по вида посрещат, по удобството оценяват“. Много красив и удобен аксесоар за градска среда и градски туризъм!

Чантата може да се поръча онлайн от тук.

За Армаганъ

Армаганъ е български бранд, който обединява красиви, полезни и практични продукти с автентични български шевици и носии. Освен чантите, на сайта ще намерите чаши, бележници, картички и фотоалбуми с шевици, красиви пана с български носии.

Хората от Армаганъ споделят:

Обичаме българското във всичките му измерения, ценим традициите и наследството от миналото, имаме слабост към шевиците и ръкотворството и се стремим да създаваме красиви и полезни подаръци, с които да съхраним и пренесем в днешния ден красотата, мъдростта и здравословната енергия на „едно време“.

Ако някой път се чудите какво да изберете за подарък, непременно погледнете в сайта на Армаганъ, със сигурност ще намерите!

Забележка: статията подготвих с любезното съдействие на онлайн магазин Армаганъ. Впечатленията са си лично мои.

Публикувано в ревю. Постоянна връзка.

Моите книги

Още интересни маршрути до любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Поръчайте чрез тази форма! Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение тук.


Запишете се

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия бюлетин с новини и допълнителна информация директно във Вашата електронна поща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *