ВРЪХ – автентични и красиви кожени аксесоари с приключенски дух и имена на български планински върхове

Полежан, Ботев, Мальовица – част от любимите ми и донякъде изстрадани върхове са претворени в красиви кожени портфейли. Идват светли празници и ако искате да подарите нещо изпипано, елегантно и стилно, произведено от български майстори, кожените изделия с марка ВРЪХ са много подходящи. Препоръчвам ги от личен опит и по-долу ще ви запозная накратко с тях.

ВРЪХ: автентични и красиви кожени аксесоари с имена на български върхове
ВРЪХ: автентични и красиви кожени аксесоари с имена на български върхове

Всички продукти от марката ВРЪХ носят името на планински върхове в България. Те са функционални, със стилен изчистен дизайн и са направени с качествени материали, което осигурява красив вид и издръжливост.

Нещо много важно – повечето портфейли от серията са снабдени с RFID защита срещу кражба на лична и финансова информация, съхранявана в картите. Като допълнителна опция продуктите могат да бъдат персонализирани чрез лазерно гравиране.

Малко по-долу ще ви запозная в подробности с един от тях. Но нека първо ви срещна, макар и виртуално с хората зад ВРЪХ, Илиян и Ралица.

ВРЪХ и хората зад него

Най-важното зад всеки бранд са хората. В случая с ВРЪХ това са Илиян и Ралица, двама млади хора, избрали да останат в България и да подкрепят родното производство. Как? В един момент от живота си те решават да създадат висококачествен продукт, произведен в България. И както е добре известно, когато много искаш и вярваш в нещо, то обикновено се получава. Така идва и възможността за реализация на идеята. Съдбата ги среща с българска фирма, която има солиден опит в производството на кожени изделия за световни брандове.

Защо ВРЪХ? Защото двамата обичат българските планини не само на думи. Изкачили са не малко върхове, лутали са се по гори и чукари и смятат, че българската природа е силен повод за гордост. Илиян и Ралица споделят:

“ Създавайки ВРЪХ, ние следвахме основната цел да представим автентични и красиви аксесоари, които носят приключенски дух, вдъхновяват с вяра в българския продукт и подкрепят стойностна кауза.“

Ето моето кратко интервю с тях, което разкрива доста от философията зад бранда.

Кой е любимият Ви връх в България, от всички, които сте изкачили и защо?

Стара планина е мястото, което успява винаги да ни очарова и предизвика по различен начин. Стотиците маршрути, предлагайки разнообразни пейзажи, обагрената в различен цвят, променяща се в миг планинска картина, прекрасните хижи, са само част от причините всяка година да избираме Стара планина и да се наслаждаваме с пълни очи и сърце на всяка наша среща.

Връх Ботев е един от българските първенци, запечатал в нас една любим личен спомен – топъл летен дъжд след целодневен преход, облаците се разчистват и разкриват 360 градусова панорамна картина, наслаждаваме се на красива пълноцветна дъга, а след това на един от най-прекрасните залези. Заспиваме под небе, озарено от хиляди звезди, на една ръка разстояние над нас.

Кой е последният Ви връх?

Последният ни връх беше Джано – един красив, лесно достъпен връх в Пирин, със страхотна панорама – прекрасни кристално сини езера и възхитителни котловини и хребети. Маршрутът е разнообразен и преминава през огледалните води на Попово езеро, каменни морени и кратко, но предизвикателно финално изкачване към върха. Подходящ е за еднодневна разходка в приятна компания, вкусна отмора на върха и споделяне на впечатленията с чаша чай в края на деня на хижа Безбог.

Част от всяка покупка на продукт ВРЪХ подкрепя Планинската спасителна служба към БЧК.В тази връзка, имали ли сте неприятен случай в планината?

Въпреки авантюристичния ни дух, практикуваме отговорно планинарство, като се стремим да оценяваме реално физическата ни подготовка, оборудване, екипировка и прогноза. Не позволяваме желанието за приключения да надделява над реалните ни възможности и избягваме рисковани пътешествия, особено в зимен период.

За щастие не сме имали неприятни случаи в планината и бихме искали да призовем от сърце всеки да се наслаждава на планината отговорно. Рискувайки нашия живот, не бива да забравяме, че бихме могли да рискуваме в двойна степен живота на Доброволец – Спасител от ПСС към БЧК.

Изкачихте ли всички върхове, дали имена на Ваши продукти?

За радост, не сме. 😊 Защото това означава, че имаме още десетки приключения, които предстои да преживеем. А и списъкът с продукти и съответно нови върхове расте всеки месец. Разбира се, плануваме да изкачим и опознаем всеки връх лично.

В момента в описанието на всеки продукт разказваме с по няколко думи за върха дал име на модела, няколко исторически факта или интересни детайли.

Пожелаваме си в скоро време, нашата лична история, впечатления и емоции от изкачването на върховете, да краси описанието на всеки продукт. Това ще вдъхне още живот и по-силен персонален щрих към всеки модел.

Кой е Вашият любим продукт от бранда ВРЪХ и защо?

Модел Ком – според нас той най- ярко символизира концепцията ни за компактен, елегантен и практичен продукт, съчетаващ същевременно автентичен дизайн, интересна идея и дух за приключения.

Малкият му, подходящ за всеки джоб размер, по никакъв начин не ограничава мястото за съхранение, а текстилният ластик е страхотно решение с цел удобство и сигурност.

С времето той се превърна в един от най-разпознаваемите ни и предпочитаните модели, като се стараем да го обогатяваме с нови цветове и видове кожа, за да бъде верен спътник на всеки личен стил.

Каузата

Освен че продуктите ВРЪХ се произвеждат от български майстори, което само по себе си е кауза, нека спомена и за това, че процент от всяка покупка отива за дарение към Планинската спасителна служба към БЧК. С подкрепата към ПСС екипът на ВРЪХ всъщност помага на всички в планината.

Един конкретен ВРЪХ

Имах възможност да погледна отблизо няколко продукта с марка ВРЪХ – портфейли, ключодържател и калъф за карти. Продуктите идват в изпипана кутия с логото, която може да се рециклира.

Аз си избрах портмоне Самара заради първокласния външен вид и размерите си. То е леко, нежно и компактно, в същото време побира цялото съдържание на стария ми огромен портфейл – освен банкноти и монети, няколко карти, лична карта и шофьорска книжка. Събира се в дланта ми.

Достатъчно компактен е за малка дамска чанта и достатъчно лек за туристическа раница.

Да ви призная, името Самара ми беше непознато. Хората зад бранда и за това са помислили. Редом с информацията за продукта на сайта може да се прочете и кратка справка за съответния връх. Та от тази кратка справка разбрах, че няколко пъти съм минавала покрай върха. Обикновено гледам по картата след всеки преход в планината къде точно съм минала и покрай какви забележителности, но явно това съм го пропуснала. Връх Самара се намира във Витоша и със своите 2104 метра височина е един от 12-те витошки двухилядника. Той е разположен точно над едноименния заслон Самара, който се намира на пътеката със синя маркировка от Черни връх към хижа Кумата.

В заключение, ако ви трябва нов портфейл и искате той да бъде стилен и удобен, непременно вижте моделите ВРЪХ. Те са също и чудесна идея за подарък. В допълнение, част от всяка покупка на продукт от марката отива за дарение на Планинската спасителна служба.

Текстът написах в партньорство с бранда за кожени изделия и аксесоари ВРЪХ. Имах възможността да се запозная отблизо с няколко техни продукта и всички те бяха стилни и изпипани.

Публикувано в ревю. Постоянна връзка.

Моите книги

Още интересни маршрути до любопитни места в България ще намерите в моите книги, издадени от ИК Сиела. Поръчайте чрез тази форма! Ако желаете лично послание, просто споделете в полето за съобщение тук.


Запишете се

Ако тази статия Ви харесва, запишете се и за нашия бюлетин с новини и допълнителна информация директно във Вашата електронна поща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *